Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Януари, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Просто един дневник. Моля на който не му харесва да не идва да чете това, което си пиша. А тук ще си пиша обикновено каквото срещам в мрежата и ме учудва и не само в мрежата
Автор: killu Категория: Други
Прочетен: 3028128 Постинги: 105 Коментари: 795
Постинги в блога от Януари, 2007 г.
2  >  >>
Днес сутринта ми протече пералня. Снощи съпругата ми е пуснала в 12 часа и сутринта ставам мокрото помещение пълно с вода около два сантиметра. За съжаление пералнята е почти нова 6 годишна Електролукс.  Веднага се отвори приказка за нова пералня естествено. Аз обаче отрязах тия намерения заради тежкото финансово състояние.
При търсенето обаче в интернет попаднах на  тези сайтове където освен перални се ремонтират и хладилници, миялни машини и други такива домакински уреди. Предполагам, че хората които са  писали упътванията са доста добри механници, но в случая аз не съм такъв и ще трябва усилено да чета за да успея довечера да оправя тая пущина. Иначе ме чака нова непланирана покупка,  а това не ми влиза в бюджета все още.

Ето и сайтовете
http://fixitnow.com/
http://www.acmehowto.com/
http://www.diyfaq.org.uk
http://www.ehow.com/
http://www.hgtv.com/
Категория: Други
Прочетен: 2847 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 31.01.2007 10:10
Днес попаднах на тази картинка в този сайт
image
Коментара от сайта гласи следното докато количеството на "звездите" е голямо звукозаписните компании имат за какво да се тревожат. Тоест за хонорара на изпълнителя не се тревожат (тъй - като той представлява едва 3-12%), а само за своите 30-35%. Това идва да покаже,  колко са заблудени нашите "звезди" от рекламната кампания "Пиратството ограбва" и кой всъщност ги ограбва ние които им правим реклама да си играем да сваляме българска музика вместо нещо друго. Или тези, които им плащат мизерни пари. Защото съм сигурен че на българския пазар това съотношение не  такова.
И още нещо някъде бях прочел следното - тоест тук, че след като ми продават защитен диск независимо какъв то звукозаписните компании вече ме смятат за потенциален престъпник. А след това как да не пиратствам ?
Категория: Технологии
Прочетен: 1332 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.01.2007 10:55

Завладян от празничното европейско настроение, реших и аз да се усмихвам като новоизлюпен европеец и да показвам, колко ми е леко и мирно на душата. И как постоянно вътре в мен кънти неспирно ода на радостта – най повтаряния химн в последните дни. Опитвах няколко дни да се държа така но малко по – малко разбрах, че явно не мога да се отърся от същността си на див балкански субект поради следните причини:

 

Причина № 1:

Най – страшното към момента когато се опитам да се усмихна е че предните ми зъби са криви и грозни. От прекаляването с червено вино почерняват и при опит да се хиля възпроизвеждам много отрицателен ефект у хората. Това не може обаче да ми спре ентусиазма и реших,че като настоящ европеец трябва да се постарая да си оправя поне зъбите. Като споменах това на моя зъболекар той ми каза, че няма проблеми стига да понеса стоически болките. За болките няма проблеми викам аз, а той ми отговаря : „ Не тия болки господине – болката от това като чуете цената. И без всякакво предизвестие ми я каза в лицето.” Веднага озверял от болка се отказах засега да си правя зъбите. Все пак съм европеец може да се пробвам и без красиви зъби да се усмихвам.

 

Тук обаче се сблъсках с причина № 2

На другия ден на работа започвам да се хиля навред като пача, а колегата ме гледа и ми се чуди:

-          Какво се хилиш бе?

-          Ами европеец съм трябва да се хиля – отговарям по европейски

-          И на какво се радваш толкова? – подпитва ме невярващо той

-          Ами на живота си на всичко – вече сме европейци…

-          Ти видя ли си фиша ? – въпроса е удар под пояса но все пак го преживявам

-          Е какво да му гледам все същата мизерия….

-          А видя ли, че от тая мизерия шибаната държава вече ти удържа повече от 45 % данъци. А? – наежва се той. И за това ли се смееш? Ъ?

            Оглеждам тъжно фиша, колегата е прав до някъде но все пак вече живея в европа и както някой каза имам повече възможности, въпреки че са толкова размити и неясни. След малко затишие го взривявам, колегата де :

-          Да ама парите не са най – важното. Трябва да се радваме, че сме европейци и да се усмихваме.

-          ЪХЪ? – преглъща той и вече съм сигурен, че тотално ме смятат за лудия в офиса.

Май само аз се хиля и никой друг не поддава на моята кампания. Но на мен това не ми пука все пак съм европеец.

До следващия пример  с номер 3

Прибирам се в къщи с оная ми ти свободна усмивка и се хиля на жена ми. Тя подозрително ме подушва и открива, че не мириша на алкохол, това естествено и дава повод да ми забие вече до болка познатия въпрос :

-          Какво се хилиш, бе?

-          Ами щастлив съм, че съм европеец. – отговарям гордо аз

Тя горката се стряска, явно и тя си мисли, че ми хлопа дъската вече. Но понеже нищо не разбира в което аз съм напълно сигурен, започва да ме занимава с някакви си делнични въпроси -  гамените на съседа разбили пощата, голямата дъщеря била хремава пък лекарствата стрували скъпо. На малката пък и увеличили цената на хуманата и други такива, които не могат да ме извадят от европейско настроение. Аз продължавам да се хиля като идиот при условие, че ми забива новини които могат да разплачат и дзен будист. Естествено накрая успява като ми казва, че заплатата ми пак отишла за ток, вода и хумана. Другото, което останало отива за храна за децата. Ние с нея сме можели да гладуваме. Успявам да вметна, че ако ме беше послушала да емигрираме сега нямаше да ядем хурката тук, но тя сякаш отново не ме чува. Малко ми е мъчно и трудно да се усмихвам но се пробвам все по трудно.

 

Последния пример обаче натежава везните в друга посока и започвам да се чудя трябва ли да се усмихвам въобще, освен ако не се смея на себе си.

 Същата вечер научавам че ще стигнем Европа по заплати след 223 години. Това малко ме стряска, ама нали и ние сме европейци това ли ни чака да работим само за да живеем като говеда? Защо? Какво излиза, че така бленувания евросъюз е поредната измама. Това още повече ми стопява усмивката защото усещам, че няма смисъл да се смееш. Може и да си весел, че си европеец но трябва да си тъжен, че си българин и живееш като българин. Малко по нататък изскача от новините Данчо ментата и ми обяснява че трябва да си купувам акции, а не апартаменти. Тоя съвсем ми разваля настроението. От кога взе да разбира от инвестиции този сервитьор? Че и акъл да дава. Май това ми е достатъчно вземам си чуковете и отивам да си лягам, няма да се смея повече като идиот. Няма за какво да се усмихвам и да се правя на европеец като съм си просто българин. Може би след 223 години като стигна техния стандарт на живот ще се хиля но сега не мога просто.

Стигам до извода, че трябва да си обявя своя кампания – „Не се хили като пача – няма защо да лицемерничиш”. Нищо не ти е наред така, че  какво си се ухилил. Усмивката няма да ти донесе нищо добро само ще заблуждаваш хората за положението си, което е окаяно. Нека тези които те виждат независимо какви са да разберат, че не ти е леко да живееш така.

 

Това е гадно но така мисля….

Категория: Други
Прочетен: 1840 Коментари: 1 Гласове: 0
Вече не трябва да се прави нищо специално ако човек реши да се отърве от своя Уиндоус. Просто трябва да си изтегли инсталатора от тук и да го стартира. Така подобно на убунту и дебиан се сдоби с нов инсталатор под прозорците, който дава възможност да се инсталира ГНУ/Линукс системата през интернет чрез нетинстал.
Сега единственото нещо, което човек трябва да направи за да мине от уиндоус към дебиан е да изтегли от този сайт инсталатора и да го стартира. След време в зависимост от връзката му спокойно ще се раздели с уиндоус. Е предполагам от моя опит, че има и възможност бозата да бъде запазена но тя не се коментира.

Ето и линк към сайта
http://goodbye-microsoft.com/
Ето и линк към новината
http://www.linux-bg.org/

Както се изрази някой, това е поредния голям вирус за прозорците. Да им е честито!!!!

Ето и малко скриинчета:

1. Инсталиране под уиндоус.

image

2. Много важно съобщение :)))
image

3. Започва истинския нетинсталл.
image

ПП чух оплаквания за РРРОЕ но не съм сигурен......
Категория: Технологии
Прочетен: 1509 Коментари: 0 Гласове: 0
Днес попаднах на това флаш филмче

цък

Обяснява се какво точно е линукс, как се сваля как се инсталира, системни изисквания и много други неща филмчето е 103 минути и има доста за гледане.
Оригиналното място от където го прочетох е тук.
Интересна концепция за презентиране на операционна система малко ми прилича на майкрософтсия тур. Въпреки, че определено показва повече неща от него.
Категория: Технологии
Прочетен: 2764 Коментари: 2 Гласове: 0
Браво и това стана, вече можем да не сме много сигурни като плащаме през интернет. Китайския професор Wang Xiaoyun докладва тук, че е постигнал разбиване на метода за защита на паролите SHA - 1(Secure Hash Algorithm). Същия представлява смесване на паролата по определен начин така, че да не може с реални средства да се пробие.  До колкото знам паролата се разделя на две и после се омешват отделните части.  На края на процедурата отново се сливат. Така паролата става почти непробиваема до вчера обаче. Оказва се, че китаеца е успял да я разбие посредством измислен от него алгоритъм. В случая интересното е, че математическите изчисления професора е направил на ръка, а компютър му е бил необходим само за пресмятане на възможните смесвания.
Категория: Технологии
Прочетен: 3477 Коментари: 5 Гласове: 0
22.01.2007 14:41 - Nintendo MT - 999DX
 В събота поради някаква странна за мен причина реших да подреждам едни шкафове. Не е истина колко боклук се изхвърля така и как се подреждат нещата но и се намират разни странни работи. В една кутия изрових най - внезапно тази архивна конзола. Почти не си спомням кога си я бях купил и в кой момент от живота си но си спомням, че струваше 20 лева и на нея имаше две култови игри SuperMario и Tanks. Естественно веднага реших да я пробвам дали въобще работи. Вързах кабелите, големия адаптер и тя взе, че тръгна. Въпреки че е абсолютно турско-пиратски продукт това чудо на техниката преди петнадесет години ми доставяше голямо удоволствие да играя невероятните тогава супер марио и други простотии. Спомням си, че съм я разнасял насам натам в приятели да играем и да пием (егаси и купона) но сега когато успях да я пусна ме изпълни с умиление. Предполагам, че Радост ще и се зарадва понеже сега я няма. Друг обаче, който не очаквах толкова да се зарадва беше съпругата ми. Най - невероятното нещо стана вечерта, когато съпругата ми седна да играе и игра повече от два часа на Bomberman. Направо не повярвах. Спомням си че преди много играеше но сега направо не можах да повярвам. Явно гейминга се завръща в моята къща :))
Сега остава и да намеря някоя друга касета та да обогатя фонда.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6202 Коментари: 7 Гласове: 0
Това ми попадна и направо съм ужасен. Как може в 21 век хората да бъдат съветвани да не бият жена си пред децата, да не я насиняват, да не я бият до кръв и тем подобни глупости. Тия ислямисти трябва да бъдат линчувани. ГАДОСТ!!!!!
Категория: Други
Прочетен: 4275 Коментари: 4 Гласове: 0
    Интересно ми е защо книжките в интернет се продават на различна цена от това, което е в книжарниците. Онзи ден реших да си купя поредицата "Колелото на времето", всъщност не цялата на веднаж но реших да я събирам и ако имам късмет в продължение на няколко месеца ще я залепя в библиотеката си. Колелото на времето е поредица от 11 книги и съм чел досега 9 от тях но тъй като съм изпаднал в малко безумие реших да пожертвам определено количество пари за да  се сдобия с цялата поредица. Стойността на една книжка в книжарницата е 14.99 лв., но ако си я поръчам от интернет излиза 11.24 лв., тоест спестявам от една книжка 3.75 лв. Освен това при условие, че поръчката е повече от 30 лв. доставката е безплатна. Така реша ли да си заявя книгите по три ще ги получавам без да ми взимат пари за доставка. Цялата поредица в случая ще ми струва 11 бр. х 11.24 лв. = 123.64 лв. вместо  11бр. х 14.99лв. = 164.89 лв. или разлика от 41.25 лв.
    Издателството определено е на печалба защото между него и клиента няма прекупвач, който да оскъпява стоката му. Смятам, че това е добър начин за пазаруване, въпреки че в България все още се плаща на куриера не по електронен път.
Категория: Други
Прочетен: 6793 Коментари: 18 Гласове: 0
Последна промяна: 16.01.2007 10:01
10.01.2007 14:12 - Apple IPhone
Новия продукт на компанията:

 image
засега само в америка но по късно и в българия. Насам народе не се блъскай само 500$ нищо пара.
Категория: Технологии
Прочетен: 2135 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 10.01.2007 14:13

Реших да опитам тази лайф дистрибуция и веднага ми хареса. Ако не ви е ясно Ед (Education) убунту е дистрибуция, която е събрала в себе си образователни програми, които да помогнат училищата по света. Към момента не знам дали има аналог в такъв мащаб но наистина звучи очароващо да се прегледа поне.

Диска го изтеглих от интернет въпреки за дублаж го поръчах и по шипит на самото убунто. Това е моя стара традиция. След записването без проблеми успях да пусна лайф СД то на компютаъра и да стартирам основните програми. Това естественно ме окуражи и реших да инсталирам системата. Отново без никакви проблеми се инсталира на мястото на малко престарелия PCLinuxOS. Познатия от 6,06 инсталатор на убунту и gparted ми помогнаха да си форматирам диска на който исках да го инстална и да продължа процедурата.

Отново безпроблемна инсталация за около 15 минути всичко приключи и имаме нова система която работи добре . Да не забравя и да спомена че самата система зарежда малко бавно но за това пък GNOME 2,16,1 направо лети. Тоест докато се стартира операционната система се получава забавяне (в сравнение с моята система 6,06) но пък гном стартира като подпален (пак в сравнение с моето 6,06).

 

Първи впечатления

Инсталира се без пълна поддръжка на български – това лично мен ме дразни много. Въпреки мулти лангуидж съппорт. Въпреки това че е даден че поддържа млтимедийни формати пак не се отварят авита които искам на първо време тоест иска да се инсталират нови кодеци.

Добро впечатление ми направи от първия път, че поддържа палм устройствата. Красотите на гном няма да ги коментирам, а също така и дистрото идва с нови по-красиви икони.

 

Приложенията които вървят с дистрибуцията:

На първо място Gcompris – заради тази програма свалих и цялата дистрибуция. Нямам никакви възражения срещу разработчиците. Към момента програмата се държи добре като изключим едно рестартиране. Това за което бях свалил цялата дистрибуция го има – а именно -  четене на български думи и показване на обекти. Ако сте родител и се чудите как да накарате вашето дете да чете това е именно дистрибуцията и приложението. За какво става въпрос имате даден предмет който се изписва с букви. Детето трябва да го прочете – доста занимателно и стимулира четенето. Просто за Gcompris  не искам да коментирам но тази програма наистина ми е легнала на сърцето.

Другите игри към менюто – същите са които ги познаваме от стандартното Ubuntu. Единствения ми нов сблъсък е с Atomix – игра, която дава възможност да се свързват обекти и да се съставят химически формули. Подобна  е на … 6.06

Към меню обучение

Редактор на keduca – така и не разбрах защо въпреки всичките ми опити не тръгна трябваше да пусне тест със снимка а в крайна сметка нищо. Предполагам че това е програма за подготовка тоест да се работи с нея и с деца а не ти да си крайния резултат.

keduca

Това е програмата която изпълнява направеното с предната програма.

Kalzium

Тук мога единствено да затая дъх като професионален химик и да видя менделеевата таблица представена в пълния си блясък. Всеки елемент подобаващо изработен и показан. Страхотно!

Kanagram

Много добра програмка за аналогия на думи. Трябва да се види. Думите са представени в разбъркан вид а след малко мъка се нагласят. Трябва да се организира превод.

Kbruch

Програма която помага за сравняване на дроби и по – сложни числа.

KhangMan

Няма смисъл от обяснение – бесенка но на английски

Kig

Интерактивна геометрия?

Kmplot

Програма за изчертаване на математически функции. Предполагам, че има повече възможности но така и не успях да разбера напълно всичките и предимства понеже не съм професионален математик

Kpercentage

Програма за изучаване на проценти. Дава възможност да се научат процентите като дава възможност от няколко урока. Интересна програмка..

Kstars

Много мощен инструмен за астрономи. Е не е телескоп но дава много информация за разположението на звезди, като дава и реалновремевото положение на всяка от тях.

Ktouch

Прекрасна програма за обучение по десетопръстната система. Най важното е че е на английски и можете да си добавите какъвто искате език включително и български.

Kturtle

Ще го кажа с думите на авторите нямам свои:

KTurtle is an educational programming environment using the Logo programming language. The unique quality of LOGO is that the programming commands are translated to the language of the "programmer" so he/she can program in his/her native language.

Kverbos

Специално разработена за учене на испански глаголи

Kvoktrain

Програма за изучаване на думите и тяхното произношение на различни езици. Пишете например и тя ви излиза на немски и френски с произношението.

TuxPaint

Програма за рисуване – основно за деца

Категория: Технологии
Прочетен: 3294 Коментари: 6 Гласове: 0
Последна промяна: 16.01.2007 08:56
05.01.2007 11:14 - Linux Xp
Доживях и такава дивотия да видя. ГНУ/Линукс наподобяващ напълно на Уиндоус ХР. Руски разработчици!!!
Къде им е ума на тези хора не мога да разбера

Linux XP Desktop is a simplified and finely tuned system based on Red Hat Linux / Fedora. Linux XP Desktop 2006 is based on an updated version of Fedora Core 3. The graphic user interface (GUI) is based on a finely tuned GNOME environment. The system includes specially developed setup and integration software, as well as some additional drivers and applications.

И как са направили гнома егаси. Отгоре на всичко вървят и игрите на него.
ХМ!!!
Категория: Технологии
Прочетен: 2050 Коментари: 2 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: killu
Категория: Други
Прочетен: 3028128
Постинги: 105
Коментари: 795
Гласове: 1873
Архив