Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Февруари, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Просто един дневник. Моля на който не му харесва да не идва да чете това, което си пиша. А тук ще си пиша обикновено каквото срещам в мрежата и ме учудва и не само в мрежата
Автор: killu Категория: Други
Прочетен: 3038652 Постинги: 105 Коментари: 795
Постинги в блога от 06.02.2007 г.
Рецепта за "Перла"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 1 (един) килограм цаца или хамсия
2. 23 ml(милилитра) ледена оцетна киселина(CH3COOH-100%)
3.260 g (грама) едра сол
4. 2 (два) литра вода
5. Около 150 ml олио
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приготвяне:
Приготвя се салмурата като се смесват оцетната киселина, солта и водата. Рибата се почиства от главите и се поставя в саламурата. Държи се 24 часа.
След това се запържва олиото и се оставя да изстине(може в олиото да се запържат две резенчета ябълка за аромат). Налива се малко от изстиналото олио в бурканче и започва да се реди рибата. Така се нарежда, че да не остане без олио, т.е. постоянно се добавя по малко олио. След 2-3 денонощия е готова за консумация.

В бурканчето може да се сложи дафинов лист и черен пипер.






Рецепта за маринован паламуд
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 4-5 риби паламуд
2. 2  чаши олио
3. 1 чаша оцет
4. 1/2 чаша вода
5. Бахар
6. Дафинов лист
7. Черен пипер
8. Сол
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рибите се почистват и нарязват на шайби. Поставят се в силна саламура* за 2 часа. След това се вадят и се оставят да се отцедят два половин час.
Парчетата се нареждат в тенджера, като между редувете се слагат две-три листа дафинов лист и няколко зърна бахари и черен пипер. На дъното на тенджерата се слагат лозови пръчки против загаряне.
Залива се с марината** докато се покрие с 1-2 см.слой.
Вари се 2 до 3 часа на тих огън докато костите на рибата омекнат. Оставя се да изстине за една нощ и след това се реди в бурканчета, като се залива със същата марината.

* - саламурата се приготвя чрез разтвор на сол във вода. Силната саламура е когато при разтварянето на солта се постигне такава концентрация, че от потопено вътре яйце изплува на повърхноста  площ с размер на 5 ст.
** - маринатата се приготвя от смесването на двете чаши олио,  едната чаша оцет и полвината чаша вода.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14785 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 06.02.2007 13:12
Търсене

За този блог
Автор: killu
Категория: Други
Прочетен: 3038652
Постинги: 105
Коментари: 795
Гласове: 1873
Архив