Постинг
06.02.2007 13:11 -
Рецепта за "Перла" и маринован паламуд.
Автор: killu
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14738 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 06.02.2007 13:12
Прочетен: 14738 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 06.02.2007 13:12
Рецепта за "Перла"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 1 (един) килограм цаца или хамсия
2. 23 ml(милилитра) ледена оцетна киселина(CH3COOH-100%)
3.260 g (грама) едра сол
4. 2 (два) литра вода
5. Около 150 ml олио
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приготвяне:
Приготвя се салмурата като се смесват оцетната киселина, солта и водата. Рибата се почиства от главите и се поставя в саламурата. Държи се 24 часа.
След това се запържва олиото и се оставя да изстине(може в олиото да се запържат две резенчета ябълка за аромат). Налива се малко от изстиналото олио в бурканче и започва да се реди рибата. Така се нарежда, че да не остане без олио, т.е. постоянно се добавя по малко олио. След 2-3 денонощия е готова за консумация.
В бурканчето може да се сложи дафинов лист и черен пипер.
Рецепта за маринован паламуд
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 4-5 риби паламуд
2. 2 чаши олио
3. 1 чаша оцет
4. 1/2 чаша вода
5. Бахар
6. Дафинов лист
7. Черен пипер
8. Сол
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рибите се почистват и нарязват на шайби. Поставят се в силна саламура* за 2 часа. След това се вадят и се оставят да се отцедят два половин час.
Парчетата се нареждат в тенджера, като между редувете се слагат две-три листа дафинов лист и няколко зърна бахари и черен пипер. На дъното на тенджерата се слагат лозови пръчки против загаряне.
Залива се с марината** докато се покрие с 1-2 см.слой.
Вари се 2 до 3 часа на тих огън докато костите на рибата омекнат. Оставя се да изстине за една нощ и след това се реди в бурканчета, като се залива със същата марината.
* - саламурата се приготвя чрез разтвор на сол във вода. Силната саламура е когато при разтварянето на солта се постигне такава концентрация, че от потопено вътре яйце изплува на повърхноста площ с размер на 5 ст.
** - маринатата се приготвя от смесването на двете чаши олио, едната чаша оцет и полвината чаша вода.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 1 (един) килограм цаца или хамсия
2. 23 ml(милилитра) ледена оцетна киселина(CH3COOH-100%)
3.260 g (грама) едра сол
4. 2 (два) литра вода
5. Около 150 ml олио
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приготвяне:
Приготвя се салмурата като се смесват оцетната киселина, солта и водата. Рибата се почиства от главите и се поставя в саламурата. Държи се 24 часа.
След това се запържва олиото и се оставя да изстине(може в олиото да се запържат две резенчета ябълка за аромат). Налива се малко от изстиналото олио в бурканче и започва да се реди рибата. Така се нарежда, че да не остане без олио, т.е. постоянно се добавя по малко олио. След 2-3 денонощия е готова за консумация.
В бурканчето може да се сложи дафинов лист и черен пипер.
Рецепта за маринован паламуд
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 4-5 риби паламуд
2. 2 чаши олио
3. 1 чаша оцет
4. 1/2 чаша вода
5. Бахар
6. Дафинов лист
7. Черен пипер
8. Сол
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рибите се почистват и нарязват на шайби. Поставят се в силна саламура* за 2 часа. След това се вадят и се оставят да се отцедят два половин час.
Парчетата се нареждат в тенджера, като между редувете се слагат две-три листа дафинов лист и няколко зърна бахари и черен пипер. На дъното на тенджерата се слагат лозови пръчки против загаряне.
Залива се с марината** докато се покрие с 1-2 см.слой.
Вари се 2 до 3 часа на тих огън докато костите на рибата омекнат. Оставя се да изстине за една нощ и след това се реди в бурканчета, като се залива със същата марината.
* - саламурата се приготвя чрез разтвор на сол във вода. Силната саламура е когато при разтварянето на солта се постигне такава концентрация, че от потопено вътре яйце изплува на повърхноста площ с размер на 5 ст.
** - маринатата се приготвя от смесването на двете чаши олио, едната чаша оцет и полвината чаша вода.
* Начало * Клюки * Любовни игри ...
* Начало * Клюки * Любовни игри ...
* Начало * Клюки * Любовни игри ...
* Начало * Клюки * Любовни игри ...
* Начало * Клюки * Любовни игри ...
Следващ постинг
Предишен постинг
killu, какво те е избило на готварство:) Май си хапвал скоро маринована рибка с подходящо питие, а:)
Ще си препиша рецептите, може и да се наканя някой ден да си приготва такъв паламуд:)
цитирайЩе си препиша рецептите, може и да се наканя някой ден да си приготва такъв паламуд:)
Не ме избива, това все пак ми е дневника. Тук май най малко губя нещата които си записвам :))))
Всъщност първата ми професия е готвач.
цитирайВсъщност първата ми професия е готвач.
Ще опитам рецептите !
цитирай
4.
анонимен -
palamyd osolen
05.12.2009 00:31
05.12.2009 00:31
daite po lesna i barza recepta
цитирайТърсене
Блогрол
1. Блога на човека който ми отвори очите за свободния софтуер.
2. Сайта на Йордан Георгиев много ми помага този човек с моите мъки покрай изучаването на GNU/Linux
3. Пак на Йордан но този път блог.
4. Gatta Negra помага ми при преводите на английски.
5. Ми то пише линукс за българи!!!
6. Моето решение срещу Windows администратори
7. Всичко за мен!
8. Блога ми е оценен на
9. Моята визитна картичка
2. Сайта на Йордан Георгиев много ми помага този човек с моите мъки покрай изучаването на GNU/Linux
3. Пак на Йордан но този път блог.
4. Gatta Negra помага ми при преводите на английски.
5. Ми то пише линукс за българи!!!
6. Моето решение срещу Windows администратори
7. Всичко за мен!
8. Блога ми е оценен на
9. Моята визитна картичка