Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.02.2007 23:58 - Linspire Inс. и Ubuntu се обединяват!!???
Автор: killu Категория: Технологии   
Прочетен: 1839 Коментари: 2 Гласове:
0



Според тази новина излиза че Linspire са предпочели убунту пред по - големия брат Дебиан. Това може да значи само едно : Дебиан трябва да се размърдат и да започнат работа като хората. Стига толкова смукане на близалки (както беше казал един познат) нужна е работа основата я имат. Остава им само да бъдат малко по- инат и да работят работят. Защото убунту започва твърдо да им диша във врата.


Тагове:   обединяват,


Гласувай:
0



1. tonitochev - Хмм
10.02.2007 14:20
Лично аз си харесвам Дебиана такъв какъвто е.Навремето Мепис много ме кефеше,но откакто почна да ползва убунтутските пакети направо ми падна в очите и не ща да го погледна.Въобще Убунту и производните му боклуци са добри за старт в света на Линукс,но с натрупване на опит човек трябва да си мине на истинската ОС.Дебиан или Слакуер-това е истината.И ако гледаш в дистроуач класациите,то там сравняват броя на изтеглянията на отделните дистрота.Обаче човек ако си е качил Дебиан преди 3 години примерно и си го е ъпдейтвал редовно,то сега разполага с най-нова версия без да е теглил официално СД и съответно не се отчита.А Убунту след половин година и теглиш ново СД за новата версия.Това се отнася и за Сусе,Мандрива и т.н.Така че тая класация не я гледай много много.
цитирай
2. анонимен - глупости на търкалета
28.02.2007 22:44
сори за 'събжекта' (не знам кой го е превел 'заглавие')
ма това са точно глупости на търкалета - и постинга, и коментара.....

убунту не е и няма да бъде 'конкурент' на дебиан. въобще, между точно тези две дистрибуции и дума не може да става точно за това - за конкуренция. защо е дълга тема, но накратко - все едно да сравняваш кнопикс и дебиан.

това първо.

второ, 'предпочели пред' не знам как точно си го тълкуваш, но си в грешка с целите на дистрибуциите. дебиан е параноично-фри дистрибуция. убунту - не. разликата е в количеството пакети в официалната дистрибуция.

колкото до първият коментар, и твоето е там некъде, но заради думичката буклуци въобще не си заслужава да ти казвам защо точно. само един съвет - не карай така 'юрбулишката'. убунту Е читаво дистро, ще става все по-силно - и, ако имат капка акъл в главата (а те поне колкото изглежда имат достатъчно) няма да се блъскат с дебиан. дебиан ще продължават да си разработват нещата, а дистрибуции, които ще предлагат чрез развойната и пакетна система на дебиан свои версии чрез свои репозиторита, е имало, има и ще има.

защото Дебиан е именно и предимно това.
а че да си най-голямата като брой пакети дистрибуция е както чудесно така и ужасно, е факт.

еди.
ПС преди да отговаряте, моля, обяснете си защо и с какво е предизвикано създаването на LTS в Убунту, и (жокер:) защо има много хадминчета (като мен примерно) които се КЕФЯТ на идеята да не се променят ултрамегабързо версиите на пакетите, предпочитайки стабилност вместо бясна надпревара за 'амейзинг ню фичърс'. бай да вей, сетете се кой тва за фичърите кой софтуерен гигант най-много го използва...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: killu
Категория: Други
Прочетен: 3038359
Постинги: 105
Коментари: 795
Гласове: 1873
Архив