Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Февруари, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Просто един дневник. Моля на който не му харесва да не идва да чете това, което си пиша. А тук ще си пиша обикновено каквото срещам в мрежата и ме учудва и не само в мрежата
Автор: killu Категория: Други
Прочетен: 3036764 Постинги: 105 Коментари: 795
Постинги в блога от Февруари, 2007 г.
2  >  >>
Преместих ръководството на моята страница  в секцията Проекти, като директно можете да го видите от


ТУК
 
В момента е в процес на изграждане-превод

Благодаря за всички градивни критики!!!!
Категория: Технологии
Прочетен: 2333 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 28.02.2007 22:15
Днес попаднах на новината, че в Холандия хората вече си правили пиърсинг на окото. Било голям хит да дадеш 500-1000 евро(не Катето) и да си боднеш в очната ябълка едно диамантче. Операцията продължавала около 15 минути и в оченцето се вграждал 3.3 милиметров специално изработен диамант. Може и платина.  Може да бъде и във всякакви форми но най - често искали хората да е във формата на полумесец. Всичко това под локална упойка.
Ако на някой му стиска естесвенно, само не мога да си обясня как някой може да си играе така с очите си. Има хора, които биха дали мило и драго за да могат да прогледнат, но има и такива които сякаш нарочно искат да ослепеят

info
Категория: Забавление
Прочетен: 2574 Коментари: 2 Гласове: 0
20.02.2007 23:14 - ibm00011.exe
Велико!!!!
Повече от три години не бях пипвал вирус, обаче днес моите хора в къщи защото не се научиха да го ползват този линукс ходили с бозата в нета и...
Прибирам се в къщи и вечерта сядам на машината да инсталирам буквенката на голямата. Бозата изревава със съобщение, че не може да намери този ibm00011.exe файл. При което аз онемявам. Какво и стана онзи ден като я пусках пак, и нямаше нищо. Поравям се из нета и какво да видим - оказва се ясна работата троянски кон се загнездил в
C:Program FilesCommon FilesMicrosoft SharedWeb Folders с файла ibm00011.exe . Търся из нета и намирам, че трябва да редактирам в регистъра този ключ
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWinlogon
shell
там се нагнездил гада и си написал името ibm00011.exe вместо explorer.exe
е промених реда
C:Program FilesCommon FilesMicrosoft SharedWeb Foldersibm00011.exe
с
C:windowsexplorer.exe
и работата стана но само дето си изгубих времето с тази гадост.
А на моите в къщи щом с добро не става май ще има с лошо - махане на бозата и да се сбогуват с нея, аз няма да се главоболя с такива простотии.
Категория: Технологии
Прочетен: 3475 Коментари: 6 Гласове: 0
Последна промяна: 20.02.2007 23:14
Съгласно този материал на "technws.bg" немски учени са спрели светлината.

Цитат
....За да накарат светлинните лъчи да скочат от един облак в друг, екип от физици в Харвард нагорещиха с лазер облак от атоми, който е бил дълбоко замразен в бавно движещо се състояние, познато като кондензатор на Бозе–Айнщайн. Пулсът на светлината, съставена от фотони, бил забавен от 300 000 км/сек на 20 км/час, а после и оставен в застой, казва ръководителят на екипа професор Лин Вестeргаард Хау.......

Това е уникално защото по този начин са получили отпечатък от замразената светлина. На мен лично ми се струва, че е поредната партенка, защото това твърдо противоречи на Теорията на относителността, където единия постулат гласи, че скоростта на светлината е постоянна. 
Това откритие ако е вярно ще промени наистина мнооооого света. Особено по отношение на движението, защото дава възможност да се извърши така бленувания от фантастите процес на телепортация.
Категория: Технологии
Прочетен: 7358 Коментари: 12 Гласове: 0
Преди време бях регистирал сайта www.mjekov.tk напълно безплатно,  но когато след една година ми казаха, че трябва платя 25$ за да си продължа регистрацията за още една година им казах да си гледат работата и сега сайта ми няма толкова хубаво именце. Днес се сетих за този домейн и влезох да видя как се води. Много интересно! Някой е купил домейна и онзи ден ми изпрати мейл, че мога да си го взема обратно за 6$. Въобще не му отговорих на мейла. Няма смисъл сегашното име на сайта ми е тъпо но пък и другите фрии, които предлагат също са тъпи. Това са всъщност незаетите
Категория: Технологии
Прочетен: 2042 Коментари: 2 Гласове: 0
John Edwards кандидат за президент на САЩ e решил да открие свое предизборно бюро в играта Second Life. Явно там хората наистина са доста напред. Колко ли елекорат ще събере от виртуалното си участие в тази игра човека. Но пък по сериозния въпрос е кога нашите политици въобще ще си помислят че освен кебапчета и бира има и други начини за привличане на електората. Автора описва,  че е говорил с ръководителя на виртуалната кампания за този вид електорално ловене. Оказа се обаче, че и

Obama

също кандидат за президент е влязал във виртуалното на същата игра. Колко ли и той ще спечели?
Категория: Други
Прочетен: 1606 Коментари: 1 Гласове: 0
Екипът на дата спря торентите
image
сега от къде ще тегля?
По дяволите трябва да дърпам от външни сървъри.
Категория: Технологии
Прочетен: 4469 Коментари: 8 Гласове: 0
Според тази новина излиза че Linspire са предпочели убунту пред по - големия брат Дебиан. Това може да значи само едно : Дебиан трябва да се размърдат и да започнат работа като хората. Стига толкова смукане на близалки (както беше казал един познат) нужна е работа основата я имат. Остава им само да бъдат малко по- инат и да работят работят. Защото убунту започва твърдо да им диша във врата.
Категория: Технологии
Прочетен: 1839 Коментари: 2 Гласове: 0
Рецепта за "Перла"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 1 (един) килограм цаца или хамсия
2. 23 ml(милилитра) ледена оцетна киселина(CH3COOH-100%)
3.260 g (грама) едра сол
4. 2 (два) литра вода
5. Около 150 ml олио
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Приготвяне:
Приготвя се салмурата като се смесват оцетната киселина, солта и водата. Рибата се почиства от главите и се поставя в саламурата. Държи се 24 часа.
След това се запържва олиото и се оставя да изстине(може в олиото да се запържат две резенчета ябълка за аромат). Налива се малко от изстиналото олио в бурканче и започва да се реди рибата. Така се нарежда, че да не остане без олио, т.е. постоянно се добавя по малко олио. След 2-3 денонощия е готова за консумация.

В бурканчето може да се сложи дафинов лист и черен пипер.






Рецепта за маринован паламуд
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти:
1. 4-5 риби паламуд
2. 2  чаши олио
3. 1 чаша оцет
4. 1/2 чаша вода
5. Бахар
6. Дафинов лист
7. Черен пипер
8. Сол
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рибите се почистват и нарязват на шайби. Поставят се в силна саламура* за 2 часа. След това се вадят и се оставят да се отцедят два половин час.
Парчетата се нареждат в тенджера, като между редувете се слагат две-три листа дафинов лист и няколко зърна бахари и черен пипер. На дъното на тенджерата се слагат лозови пръчки против загаряне.
Залива се с марината** докато се покрие с 1-2 см.слой.
Вари се 2 до 3 часа на тих огън докато костите на рибата омекнат. Оставя се да изстине за една нощ и след това се реди в бурканчета, като се залива със същата марината.

* - саламурата се приготвя чрез разтвор на сол във вода. Силната саламура е когато при разтварянето на солта се постигне такава концентрация, че от потопено вътре яйце изплува на повърхноста  площ с размер на 5 ст.
** - маринатата се приготвя от смесването на двете чаши олио,  едната чаша оцет и полвината чаша вода.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14779 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 06.02.2007 13:12
Току що попаднах на тази новина


цък


Братя туристи, моля не идвайте. Само така ще опазим китната българска природа, която големите акули превърнаха в бетон и чакъл. Аз живея на 200 метра от морето но вече никога не мога да го видя заради построените хотели и коопераци, коя от коя по китна и "невиждана". До преди година изкарвах по един месеч всяка пролет в слънчев бряг и виждах какво става там. Скоро ми се наложи да ходя до Златните пясъци. Лудоста е факт след като слънчев бряг стана бетонно чудовище сега е ред и на златните. Варненци да не си мислят, че ще останат по - назат от нас. Просто невероятно.
Явно обаче се намира начин като този да се молят туристите да не идват в България за да се спре тоталното чудо наречено all inclusive туризъм и да се премине към по - качественото наречено екологичен туризъм.

Дано дано!!!
Категория: Други
Прочетен: 23050 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 05.02.2007 14:43
Вчера ме помолиха да изпратя това на един човек. Той е немец но с него се разбираме на английски. Та има рожден ден утре и си блъсках главата какво пожелание да сътворя. Накрая с помощта на моя колежка сътворих следното:

Dear Dirk,
Happy birthday
we wish you happiness, many, many smiles and a lot of success in your job, and all your undertakings. Be lucky in your love and life

Надявам се Дирк да го хареса....
Категория: Забавление
Прочетен: 2267631 Коментари: 403 Гласове: 0
Последна промяна: 05.02.2007 13:40
Днес попадна на това. Мисля, че когато навлезе в серийно производство ще бъде революция в работата с компютъра.
Категория: Технологии
Прочетен: 88244 Коментари: 1 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: killu
Категория: Други
Прочетен: 3036764
Постинги: 105
Коментари: 795
Гласове: 1873
Архив