Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Май, 2007  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Просто един дневник. Моля на който не му харесва да не идва да чете това, което си пиша. А тук ще си пиша обикновено каквото срещам в мрежата и ме учудва и не само в мрежата
Автор: killu Категория: Други
Прочетен: 3028105 Постинги: 105 Коментари: 795
Постинги в блога от 15.05.2007 г.
Цитат от mediapool.bg:

България и Румъния са силно отслабени от системната корупция, организираната престъпност, крехката съдебна система и олигархичния контрол върху печатните и електронните медии. Това пише във вторник британският в. “Таймс” в редакционна статия, посветена на политическата криза в Букурещ.

Макар че нито Италия, нито Брюксел са маяци на прозрачността, приемането на България и Румъния в ЕС постави европейските институции в непозната територия, тъй като двете страни напомнят повече за Русия и Украйна, отколкото на другите членки на ЕС, посочва “Таймс”.

Според вестника това подсилва аргументите, че приемането на България и Румъния в ЕС е трябвало да бъде отложено, докато не извършат по-дълбоки реформи в проблемните области.

Според “Таймс” еврокомисарят по разширяването Оли Рен, че е създал лош прецедент, като не е наложил ясни критерии за приемането на България и Румъния така, както е било направено с десетте от първата вълна през 2004, които трябваше да изпълнят съвсем конкретни изисквания.

Осъществяването на твърде много реформи в двете държави бе оставено на тяхната добра воля, а не в зависимост от техните преки интереси, пише “Таймс”.

Просто и тях сме излъгали по дяволите. Мигленчето пърха с мигли и те горките ни повярваха. Сега истината, която ни убива им идва в повече и естественно е горките да предприемат мерки. Според мен до няколко месеца, най-много година България ще бъде първата страна изхвърлена(казвам изхвърлена не изгонена) от Европейския съюз. Тогава младите хора наистина ще избягат поголовно от нея и ще управляват познайте кой отново и отново но вече само себе си.

Категория: Политика
Прочетен: 2103 Коментари: 2 Гласове: 0
Започнах превода на

Winelib User"s Guide .

За незапознатите WineLib e възможност да се прекомпилират програми от изходен код който е писан за Уиндоус до такъв за Линукс. Или най-просто казано имате изходния код на програмата за бозата и не искате да я емулирате под ГНУ/Линукс. Тогава използвате този инструмент за да компилирате изходния код и да го превърнете в ГНУ/Линукс изпълним. Проблем изпитвам обаче със спецификата на думите, част от които са чисто програмистки термии а мен ми куца тази област, понеже съм инженер химик не програмист ......




Категория: Технологии
Прочетен: 1575 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: killu
Категория: Други
Прочетен: 3028105
Постинги: 105
Коментари: 795
Гласове: 1873
Архив