Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Юли, 2007  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Просто един дневник. Моля на който не му харесва да не идва да чете това, което си пиша. А тук ще си пиша обикновено каквото срещам в мрежата и ме учудва и не само в мрежата
Автор: killu Категория: Други
Прочетен: 3028102 Постинги: 105 Коментари: 795
Постинги в блога от Юли, 2007 г.

Моето мнение си е абсолютно лично...
Скоро говорих с човек който познавам отдавна. Има складове работи дограми и разни други работи и има работници. Оплака се че никой не искал да работи в България. После изрази надеждата, че ще бъде разрешено да дойдат да работят чужденци за такива работи. Попитах го дали смята, че примерния филипинец също ще работи за мизерните заплати, които дава той и малко остана да ми се разсърди. Казах му "...разсъди малко кой ще е този който ще дойде за 300 лв. заплата от 10 000 километра и ще работи тук за повече от три месеца. След като поработи ще си хване шапката и ще отиде да работи в Гърция, а на теб ще остане само чувството, че си направил един европеец повече".
Почти ми се разсърдиха но това ме накара да коментирам темата с друг човек, който изказа следното мнение, с което съм съгласен. Представи си казва, че дойде филипинеца в Б-я той няма да има жилище и подслон тогава трябва да си намери работа, която да му удовлетворява желанието за да може да си ги осигури. Намира си работа но за това жилище трябва да плаща наем по 300 лв. на месец. Е става лесно като привлече още двама и тогава отиват по 100 лв. на човек. Но този филипинец ще види, че в българия може да се яде и му трябват за да се изхранва пари пак около 100-200 лв на месец. Опа дошла и зимата му трябват пари и за ток и парно - ето ти още 200 лв на месец разходи. До тук нашия филипинец му трябват само 300 - 400 лв. на месец за да преживява. Тогава следват и другите нужди цигари, алкохол (щото те май пийват тия) и разни други забавления - ето ви още 100 кинта на месец. Какво излиза, че нашия филипинец му трябват около 400-500 лева само за да "живурка" не говорим за нормален живот. За ипотеки и изплащане на заеми и такива работи не става и дума, защото същия този филипинец идва на голо тук и като се върне у дома вместо да гледа телевизор или да слуша музика той ще седи и ще медитира - те поне са наясно с тази работа.
Какво излиза тогава, нашия средностатистически филипинец трябва да дойде да работи в България за жалките 500 лева. Мисля, че някой много се е объркал ако си мисли, че това ще стане. Защото който си мисли, че българите са мързеливи и не искат да работят е в голяма грешка. Българите не са мързеливи те просто не искат да работят за малко пари това е истината. Преди време оня Цветков по нова беше казал, че влизането на Б-я в ЕС ще отвори нови възможности на хората. Е аз мисля, че вече тези възможности са налице, какво имам предвид ами това, че хората видяха възможността да си поискат заплата с която да се гордееш пред семейството си, а не да разсмиваш жабите с нея. И докато българския "бизнес" не узрее за това ще трябва да се стачкува. Всъщност българския "бизнес" мисля, че никога няма да узрее за това нещо. Докато дава всичката си печалба за консумация(разбирай шкембето си и скъпи коли за мутреси и любовници), а не за инвестиции този същия "бизнес" ще чака филипинци и ганайци да дойдат да му работят.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7093 Коментари: 11 Гласове: 0
Последна промяна: 13.07.2007 22:42
....и какво излиза всеки който го гръмнат се оказва свързан по някакъв начин с власта. г-н Манол Велев бил голям приятел на Първанов. Не ме изненадва, че власта е свързана с мафията защото тя нашата власт от мафията трупа пари за да стане власт - спонсорства, подкрепи после обратно от едната и от другата страна все мафия. Вчера някой се изцепи от МВР, че тоя Велев била го гръмнала конкуренцията - съвсем за канарчета ни взехте бе. Че то куцо и съкато знае, че тоя отдавна няма конкуренция...след като играе със Седефчов.
....тъпа мутренска държава в която премиера вместо да види себе си и да си каже, че отдавна е изтървал руля, почва да се кара на съда че не си вършел работата. Ами бат Сергей нали вие си ги назначавате тия съдии. Да не би аз да съм ги назначавал пак власта, която яде от една паница с мафията ги назначава. Вчера сръбската мафия реши да си разчиства сметките в България - Европа. А познай кой е виновен сега съда или мафията. Браво на Серьожа той ще оправи държавата
....не ми се стои вече тук ама наистина ми се емигрира....
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2410 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: killu
Категория: Други
Прочетен: 3028102
Постинги: 105
Коментари: 795
Гласове: 1873
Архив